Altsasu | Ajuntament de L'Hospitalet
Ajuntament de L'Hospitalet

Teatre Joventut

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Altsasu

La Dramática Errante
Veure imatge de Altsasu (nova finestra)
Data: 14 d'abril de 2024
Hora: 19:00h
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 22 €
Lloc: Teatre Joventut(Teatre Joventut)
C. Joventut 10  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

La matinada del 15 d’octubre de 2016, a les portes del bar Koxka, d’Altsasu (Navarra), es produeix una baralla entre diversos veïns del poble, dos agents de la Guardia Civil i les seves parelles. Un agent va acabar amb un turmell trencat i dues persones van ser detingudes En menys de 24 hores Altsasu es converteix en un plató de televisió i en menys d’un dia i mig el cas és un assumpte d’Estat.

La investigació seguia el seu curs quan el “Colectivo de Víctimas del Terrorismo en el País Vasco” va demanar a l’Audiència Nacional que el cas fos considerat delicte de terrorisme, amb tot el que això implica per als acusats. Transcripcions de declaracions dels protagonistes dels fets durant el judici, retalls de premsa i continguts apareguts a les xarxes socials serveixen per donar forma a un relat  que s’aproxima als fets de la ficció i sense prendre-hi partit, però d’una manera rigorosa i honesta.

Tot i que Altsasu és una aproximació rigorosa i honesta del cas, estem davant una obra de ficció i, com a tal, ha precisat d’una adaptació al gènere dramàtic. No obstant, s’ha incorporat fidelment a la trama transcripcions d’alguns dels testimonis del judici, així com retalls de premsa, de mitjans de comunicació i continguts de xarxes socials.

Dramatúrgia i direcció: Maria Goiricelaya
Ajudant de direcció: Eider Zaballa
Música: Adrian Garcia de los Ojos
Disseny escenografia: Eider Ibarrondo i Isabel Acosta

Intèrprets:
Egoitz Sánchez
Ane Pikaza
Nagore González
Aitor Borobia

 
Espectacle en castellà
Durada: 90 min

La taquilla del teatre obrirà des de 2 hores abans de qualsevol espectacle i en horaris especials a l’inici de cada temporada.
TRESC. Compra d’entrades

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400